ARMEL DALVERSENY

Az Armel Opera Festival előadói versenyt hirdet az Armel Dal (Az Armel Opera Festival hivatalos dala) magyar verziójának előadására. A dal egy duett, a verseny két győztese fejenként egymillió forint díjazásban részesül! Szakmai zsűri segítségével választjuk ki azt az öt női és férfi énekest, akiket közönségszavazásra bocsájtunk és közülük választja ki a zsűri a győztes párost, akik az Armel Dal hivatalos hangjai lehetnek.

A versenyen nem feltétlenül a legkülönlegesebb hangi adottságokkal rendelkező, legjobb énektudású énekes nyer, hanem az, aki a legjobban megfogalmazza a dal stílusához illő előadásmódot és művészi érzékenységgel formálja meg a dalt, a mellékelt kotta szerint. A dallamtól eltérni nem lehet. A Dalban keverednek a klasszikus, pop és rock zenei elemek, ezért nem elvárás, hogy a felénekelt versszakok kizárólag a klasszikus operaéneklés, vagy kizárólag a popzene hagyományait tükrözzék. Előnyben részesítjük azokat a pályázókat, akik ráéreznek a zenei anyag stílusára és megtalálják a megfelelő előadásmódot.

A versenynek nincs szakmai feltétele vagy korhatára. Bármilyen stílusú és korú, hazai vagy külföldi énekes pályázatát fogadjuk. A verseny szakmai díján kívül közönségdíjat is hirdetünk, melyet a legjobb versenyzők közül Facebook oldalunkon való szavazással választ ki a közönség.

EREDMÉNYHIRDETÉS: 2017. június 18.

A zsűri a közönségszavazással párhuzamosan májusban kiválasztja a szakmai díj nyerteseit, akik fejenként egymillió forintos honoráriumért énekelhetik majd felvételre a dal hivatalos verzióját, majd július 4-én nagyzenekari kísérettel előadják a dalt az Armel Opera Festival Gálájának programjában.
A győzteseket június 18-án hirdetjük ki.

SZAKMAI DÍJ:

A 2017-ES ARMEL DAL ELŐADÓI VERSENY SZAKMAI DÍJÁNAK NYERTESEI FEJENKÉNT 1.000.000.-Ft PÉNZJUTALOMBAN RÉSZESÜLNEK.

KÖZÖNSÉGDÍJ:

A 2017-ES ARMEL DAL ELŐADÓI VERSENY KÖZÖNSÉGDÍJÁNAK NYERTESEI FEJENKÉNT 200.000.-Ft PÉNZJUTALOMBAN RÉSZESÜLNEK.

ZSŰRI

Meláth Andrea – Liszt Ferenc díjas operaénekes, a Zeneakadémia Ének Tanszékének vezetője, egyetemi docens
Sztevanovity Dusán – dalszövegíró
Vajda Gergely – az Armel Opera Festival Művészeti vezetője, a Huntsville Symphony (USA) zeneigazgatója

A NEVEZÉS MENETE

1. Készíts saját felvételt a dalhoz!
Ehhez letöltheted a zenei alapokat, szöveget és kottát. A felénekléshez akár egyedül, akár duettben éneklitek, az ARMEL DAL_zenei alapot használjátok.
Meghallgathatod az ARMEL DAL angol verzióját, a jobb oldalon szintén megtalálod.
Ha nem áll rendelkezésedre stúdió, hogy felénekeld a dalt, az Armel partner stúdiójában megteheted. 1 órás énekfelvétel keveréssel együtt a verseny nevezői számára 8000.-Ft+áfa díjért áll rendelkezésre.
A stúdióval illetve további részletekkel kapcsolatban keresd Sebestyén Áront (a verseny szakmai vezetője) tel.: +36 20 9770776

2. A kitöltött jelentkezési lapot, egy képet magadról, illetve az általad énekelt felvételt MP3 formátumban küldd el az alábbi címre: dalverseny@armel.hu

További kérdés esetén ugyanitt állunk rendelkezésedre!

NEVEZÉSI HATÁRIDŐ: 2017. május 22.

Várjuk jelentkezésedet és sok sikert kívánunk!